Implantátum beültetés

A fogászati implantátumokról

  • A legtermészetesebb módja a hiányzó fogak pótlásának
  • A felhasznált technológiáknak és a precíz orvosi munkának köszönhetően biztonságos, akár életre szóló megoldás lehet
  • Rendelőnkben a legkorszerűbb, világszerte nagy elismertségnek örvendő implantációs rendszereket alkalmazzuk

A hiányzó fogak pótlásának legkorszerűbb és legtermészetesebb módja az implantáció, közismert nevén fogbeültetés. Az implantációs technikák az elmúlt évtizedekben jelentős fejlődésen mentek keresztül. A mai korszerű implantológiai műtétek biztonságos, fájdalommentes, helyi érzéstelenítésben elvégezhető beavatkozások. Amodern fogászati implantátumok szövetbarát, kilökődési reakciót nem okozó titánból készülnek, melyet tökéletesen befogad az emberi szervezet. Az újra- és újra felmerülő tévhitekkel ellentétben a titánötvözetből készült csavarimplantátumokkal szemben még sosem mutattak ki allergiás reakciót.

Teendők műtét előtt és után

  • Fontos a műtét előtti étkezés, valamint a szokásos gyógyszerek bevétele
  • Megfelelő műtét előtti és utáni szájhigiénét kell fenntartani
  • Lényeges a műtét utáni azonnali hűtés, megfelelő gyógyszerelés, szájöblítés

Műtét előtt: A műtéti beavatkozáson áteső páciens számára fontos, hogy kipihenten, jóllakottan, ne éhgyomorral érkezzen. Mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy a beavatkozás előtt étkezzen, szokásos gyógyszereit vegye be. A beadott érzéstelenítő hatásának megszűntéig nem szabad enni.

Műtét után: A műtétet követően fontos, hogy a páciens fokozott figyelmet fordítson a szájhigiénére, a műtéti terület ápolására. A beavatkozás másnapjától szükséges a műtéti seb egyéni utasítás szerinti tisztítása, valamint fogmosást követően antibakteriális, klórhexidin tartalmú szájöblítő használata. A felírt gyógyszereket (fájdalomcsillapítót, antibiotikumot, gyulladásgátló szereket) előírás szerint kell alkalmazni. A műtétet követő két napban a megfelelő területet az arcon kívülről erősen hűteni kell a minden esetben kialakuló duzzanat csökkentése érdekében. A műtét utáni 2 hetes gyógyulási időszakban tilos a dohányzás, a felírt antibiotikumok sok esetben alkohol fogyasztását nem teszik lehetővé.