Dentálhigiéniai kezelések

Professzionális dentálhigiéniai kezelésünk keretén belül, fogkő-eltávolítást végzünk, valamint a fogak polírozását, amelynek köszönhetően visszanyerjük a fogak természetes színét. 

Mi az a fogkő és miért kell eltávolítani?

A fogkő a fogak felszínén kialakuló meszes lerakódás, amely a nyál és ételmaradékok között létrejövő kémiai reakciók eredménye.A fogkő kedvez a rosszindulatú baktériumok megtelepedésének, ezáltal táptalajat képez a fogszuvasodás vagy ínygyulladás kialakulásának. A kezeletlen ínygyulladás továbbterjedve megtámadja a fogágy szöveteit, kialakítva a fogágybetegséget, amely súlyos esetben fogvesztést okozhat. Mindemellett esztétikai szempontból is előnytelen, illetve kellemetlen szájszagot is eredményezhet.

A fogkő eltávolítást a legmodernebb ultrahangos depurátorral végezzük. Ez a speciális készülék hatékonyan és kíméletesen távolítja el a fogakra rakódott fogkövet. A kezelés az esetek többségében fájdalommentes, érzékenyebb pácienseknél helyi érzéstelenítést alkalmazunk. Eltávolítás után a fogak átmenetileg érzékenyebbé válnak. Ennek oka a fogkő hőszigetelő hatása. Az átmeneti érzékenység pár napig tarthat.

Fogászati kezelések előtt a fogkő eltávolítás elengedhetetlen beavatkozás. Kiváló szájhigiéné fenntartására félévente egyszer fogkőleszedést ajánlunk.

A rendszeres kezelések igénybevételével, különböző fogászati problémák elkerülhetőek, így a pácienseink hosszútávon jelentős időt,- és pénzt spórolnak meg.